Klods Hans

Efter successen med Fyrtøjet forblev vi i H.C. Andersens univers, og præsenterede forestillingen Klods Hans for et veloplagt publikum i Musikhuset Esbjerg i vinterferien.

Mig og min svigermor

Efter en god årerække med forestillinger skrevet af den italienske dramatiker Dario Fo skiftede vi stil, men holdt fast i komedien. Festspillet i 2019 blev “Mig og min svigermor”. Her flyttede kvinden Minna Leth pludselig ind på hendes svigersøns kontor. Problemet var bare, at svigersønnen var under pres fordi han havde opfundet en ny formel på plastikfremstilling, og der var risiko for at formlen blev stjålet. Trods en del forvirring får svigermor dog opklaret mysteriet om den forsvundne formel til sidst. Forestillingen er en trilogi, så vi ser meget frem til at præsentere de øvrige forestillinger i kommende festuger.

Fyrtøjet

I 2019 opførte vi Fyrtøjet i vinterferien i Musikhuset Esbjerg. Manuskript, musik og tekst var skrevet af foreningens egne medlemmer, og fornemt instrueret af Kim Hartwich.

En maler kommer ikke alene

I sommeren 2018 spillede vi dette stykke, hvor en enkefrue har bestilt to malere, der skal hjælpe hende med at gøre hendes lejlighed til en sand perle. Men ikke alt er helt hvad det ser ud til, som er vanligt for et sandt Dario Fo stykke.

Mio min Mio

I 2018 spillede Skartyden denne kendte børneforestilling i uge 7. Publikummerne blev taget med på en rejse til Landet i det fjerne i denne fortolkning af Astrid Lindgren-klassikeren.

Er du sindssyg?

I efteråret 2017 spillede Skarntyden denne forestilling, som handler om en ung piges accept af at få stemplet med diagnosen skizofreni. Hvordan påvirker det livet, når man står midt i uddannelser, fester, kærester og hvad der ellers hører til et ”normalt” liv?

Tre modige mandfolk

I sommeren 2017 spillede Skarntyden dette Dario Fo stykke i forbindelse med Esbjerg festuge. Her kunne man møde en greve, som var frygteligt bange for spøgelser.

Esbjerg Amatør Revy: “Helt nede i kælderen”

I foråret 2017 satte Skarntyden denne revy op, som var fyldt med sjov, spas og gode sange.

Emil fra Lønneberg

I uge 7 i 2017 spillede Skarntyden dette børnestykke om den frække dreng Emil og alle hans skarnsstreger.

Vaskedag

I efteråret 2016 spillede Skarntyden denne forestilling om livet i en helt almindelig etageopgang.

Lig til salg

I 2016 stod den endnu en gang på Dario Fo i Esehaven i forbindelse med Esbjerg Festuge. Og som altid var forviklingerne store og tingene sjældent som de så ud til at være ved første øjekast.

Alice i eventyrland

I vinterferien i 2016 var årets børneforestilling denne fortælling om den unge Alice, som rejser til et fantastisk eventyrland fyldt med sjove og snakkende dyr og en ond dronning.

Hjerting revyen 2015: Vi ta’r vest på

I 2015 opførte Skarntyden Hjerting revyen, som bød på sjove karakterer og gode sange.

Smid ikke liget ud før damen er klædt af

I sommeren 2015 spillede Skarntyden dette Dario Fo stykke i forbindelse med Esbjerg festuge.

Otto er et næsehorn

I 2015 spillede Skarntyden dette Ole Lund Kirkegaard stykke i uge 7. Her kunne man møde Topper og Viggo og deres gule næsehorn Otto.

Den vægelsindede

I Esbjergs festuge i 2014 spillede Skarntyden denne Ludvig Holberg forestilling. Dette år blev også et farvel til Ludvig Holberg, hvis stykker vi havde spillet i mange år i festugen.

Vi maler byen rød

I 2014 var året, hvor Skarntyden havde 50 års jubilæum. Derfor blev denne fantastiske forestilling sat op som vores jubilæumsforestilling. Stykket handler om en gymnasieklasse og deres sidste tid i 3.g med fester, forældre og et mystisk hærværk i klassen.

Brødrene Løvehjerte

I vinterferien 2014 tog vi med Astrid Lindgren og brødrene Løvehjerte til det magiske land Nangijala, hvor vi bekæmpede den onde diktator Tengil og hans soldater.

Syndflod

I efteråret 2013 spillede en lille flok af Skarntydens unge medlemmer denne forestilling. I stykket kunne man møde tre kvinder i et sommerhus, som alle hver især havde deres problemer at slås med.

Op af hatten

Vores underholdningsgruppe, der består af 5-7 skuespillere, der er klar til at rykke ud og underholde med improvisationsteater. Herunder finder du billeder fra både prøver og forestillinger.
Vi har før optrådt på caféer, virksomheder og plejehjem, og vil gerne ud og optræde noget mere. Se mere under Bestil os.

Citynisser

Skarntyden har i mange år været nisser i Esbjerg gågade i juletiden.

Diverse